Tiborfiné Eszter (kiképző)

Tiborfiné Eszter

Tiborfiné Eszter

Ezüstkoszorús mesterkiképző

A kutyák szeretete már gyermekkoromban is életem meghatározó tényezője volt. 8 évesen kaptam első kutyámat, akivel a Budapesti Északnyugati Kutyakiképző Iskolán kezdtem pályafutásomat és az elkövetkezendő 27 évben itt is folytattam. Másfél éves szuka kuvasz kutyámmal K-1-es szintre jutottam el, annak ellenére, hogy ez a fajta nehezebben képezhető. Nyomkövetés, engedelmes és őrző-védő ágazatban dolgoztam vele eredményesen.

Egymással párhuzamosan egyre több kutyám lett, mindegyikkel folyamatosan dolgoztam, és egyre több tapasztalattal a hátam mögött, egyre magasabb szintekre jutottunk el.

18 éves korom óta oktatok, célom, hogy mindazt a tudást átadjam másoknak is, amit eddigi kutyás pályafutásom során megszereztem. 1980-ban megkaptam a bronzkoszorús mesterkiképzői címemet, 1990-es években pedig az Ezüstkoszorús mesterkiképzői címet. A 90-es évek végén a Hidegkúti Kutyaiskolán oktattam, majd 2002 óta az Excellent Dog Kutyaiskola csapatát erősítem, ahol jelenleg a kezdő kutyákkal (és gazdákkal) foglalkozom.